PARTENERIAT

Standard Post with Image

Centrul județean de resurse și asistență educațională Brașov

CJRAE Brașov este un centru educațional regional cu 147 de angajați, dintre care 138 sunt cadre didactice, consilieri școlari plus logopezi. CJRAE Brașov este singurul angajator pentru fiecare consilier școlar și logoped din județul Brașov. Consilierii noștri lucrează în colaborare cu întreaga comunitate școlară, lucrează îndeaproape cu elevii pentru a le planifica programul de studii, pentru a le susține performanța școlară, pentru a le analiza progresul, pentru a stabili obiective academice, precum și pentru a implementa intervenții academice.

Consilierii școlari comunică permanent cu familiile pentru a oferi actualizări cu privire la rezultatele și prezența elevilor, precum și pentru a le recunoaște succesele. De asemenea, aceștia se concentrează pe dezvoltarea integrală a elevilor, facilitează oportunitățile de învățare socială/emoțională, îi conectează pe elevi la activități și cursuri opționale bazate pe interesul lor, construiesc alianțe între școala de acasă și comunitate și oferă o atenție individualizată continuă pentru a asigura succesul elevilor. Consilierii școlari facilitează consilierea individuală și de grup, precum și consilierea de intervenție în situații de criză, după caz. Aceștia îi ajută pe elevi să își înțeleagă punctele forte și talentele, precum și modul în care aceste abilități pot fi utilizate în diverse specializări și cariere universitare, facilitează activitățile la nivelul școlii, îi ajută pe elevi în procesul de admitere la facultate și în toate etapele următoare ale educației lor secundare. Ca un punct important în ceea ce privește prevenirea comportamentelor de risc ale tinerilor, trebuie să ne ocupăm de probleme legate de motivația de a învăța, agresivitate, droguri, bullying etc. Avem, de asemenea, o minoritate mare de romi în unele școli și toate problemele cu care aceștia vin din cauza sărăciei, a lipsei de interes, a lipsei de educație a părinților etc. Ne ocupăm de simptome depresive și de anxietate, hiperactivitate, ideație suicidară și comportament în caz de boli cu transmitere sexuală, stiluri de viață cum ar fi abuzul de substanțe, inclusiv alcool, fumat și droguri ilegale; putem vorbi despre tulburări de somn, probleme de nutriție și lipsa de activitate fizică, excesul de utilizarea excesivă a internetului și interacțiunea socială pe Facebook.

În comunitățile de romi încercăm să ajutăm aceste comunități să își consolideze forțele pentru o mai bună educație a copiilor romi, cu respect pentru fiecare individ, împotriva discriminării structurale și a antițigănismului. Consilierii noștri elaborează programe educaționale în școlile cu copii romi pentru o mai bună înțelegere a nevoilor comunității locale de romi, pentru a face posibilă tranziția acestor copii de la o viață dependentă către o persoană autonomă și educată. Ne concentrăm, acolo unde este posibil, pe un stil de viață mai bun, încercând să implementăm conceptul de viață profesională ca obiectiv pentru majoritatea copiilor romi care frecventează școala, deoarece considerăm că este un beneficiu pentru întreaga comunitate romă.

Standard Post with Image

FUNDAȚIA MUCUR PENTRU SĂNĂTATE, EDUCAȚIE SOCIALĂ ȘI SOLIDARITATE (MUSEV)

MUSEV a fost înființată recent pentru a oferi servicii publice în domeniile sănătății, educației și economiei. MUSEV, cu cei 50 de membri ai săi, care sunt în principal voluntari este activă în dezvoltarea solidarității culturale a locuitorilor din Ankara, datorită reședinței sale din Mucur/Kırșehir, ceea ce a făcut din MUSEV o inițiativă națională.

Există 5 voluntari în consiliul de administrație al fundației și 50 de angajați care lucrează voluntar pe bază de proiect. Fundația are membri care lucrează în toate domeniile profesionale.

Fundația își propune să desfășoare activități de susținere în domeniul educației și sănătății, care să poată fi ascultate de public. În acest scop, echipa de conducere formată din 5 persoane este sprijinită de profesioniști din diferite domenii de expertiză profesională care pot contribui la activități. Aceste domenii sunt în principal pentru sănătate și educație;

Agricultură

Proiecte

Economie

Antreprenoriat

Învățarea pe tot parcursul vieții

Ocuparea forței de muncă și incluziunea socială

Dezvoltarea regională

Învățământ la distanță

Consilierea pentru tineri

Consultanță pentru IMM-uri

Alfabetizarea

Grupuri vulnerabile (copii, grupuri etnice/minorități, persoane cu speranță de viață limitată, persoane cu demență, persoane cu tulburări psihice, dependenți de droguri și alcool și persoane cu handicap).

Alfabetizarea

Îmbătrânirea activă

Promovarea învățării pe tot parcursul vieții

Sportul

Consiliul de administrație și membrii MUSEV lucrează, în mare parte, în toate domeniile de mai sus și doresc să își promoveze experiența în Europa după cum consideră că este valoroasă interacțiunea cu profesioniștii din Europa.

Fundația a început să își modeleze structura în conformitate cu acest obiectiv. Fundația a angajat personal permanent pentru a gestiona activitățile de zi cu zi, cum ar fi cercetarea, publicațiile etc.

FUNDAȚIA MUCUR PENTRU SĂNĂTATE, EDUCAȚIE SOCIALĂ ȘI BUNĂSTARE (MUSEV)

Haci Bayram Mah. Eșme Sok. Nr:2/1 Ulus/Altındağ/Ankara/Turcia

http://mucurvakfi.org/

Standard Post with Image

Aelia Path

AeliaPath este o organizație cooperativă socială de "învățare holistică și experiențială" cu sediul în Salonic, Grecia. Viziunea noastră este de a crea condițiile care vor duce la o schimbare pozitivă în educație. În această direcție, concepția programelor AeliaPath se sprijină pe principiile Declarației de la Incheon și ale Cadrului de acțiune pentru o educație de calitate incluzivă și echitabilă pentru toți, conform programului Educație 2030 al UNESCO.

Prin programele noastre încurajăm tinerii să își dezvolte abilități de viață pentru secolul XXI (gândire critică, flexibilitate, imaginație, rezolvarea problemelor, spirit creativ, inovator și disruptiv, reziliență, meditație-conștientizare), abilități de studiu (abilități cognitive, învăț să învăț și abilități metacognitive, învățând să aplic corect ceea ce am învățat). De asemenea, ne propunem să dezvoltăm inteligența emoțională (EQ), să dezvoltăm capacitatea de iubire matură (autocontrol, empatie, autocunoaștere, gestionarea emoțiilor), educația pentru mediu și conștientizarea lumii în care trăim (voluntariat, reciclare, durabilitatea mediului, cetățenie globală, cooperare între elevii din întreaga lume). În plus, activitățile educaționale ale AeliaPath se bazează pe accesul egal și diferențiat la educație pentru toți, practicând astfel incluziunea în învățare, urmărind nu doar dobândirea de abilități și cunoștințe de învățare, ci și dezvoltarea conștiinței de sine și a caracterului integru al elevilor. AeliaPath sprijină fiecare persoană să își descopere unicitatea prin diversitatea sa, o ajută să o dezvolte și apoi îi arată cum să o împărtășească în beneficiul lumii.

Standard Post with Image

PAL NETWORK

PAL NETWORK este o organizație nou înființată cu scopul de a contribui la activitatea de cercetare, politică și practică în domeniile "Educație și învățare pe tot parcursul vieții, Cariere și angajabilitate, Antreprenoriat și ocuparea forței de muncă, Politică socială și Incluziune socială": Câteva subiecte orientative care vor fi abordate în activitatea organizației sunt:

- Învățarea non-formală și informală

- Consilierea în carieră, dezvoltarea carierei și munca decentă

- Aptitudini, competențe și lumea muncii

- Alfabetizare și TIC (digitală, informatică, informațională, socială, tehnologică, lingvistică)

- Grupuri sociale vulnerabile (de exemplu, romi, refugiați, migranți etc.)

- Drepturile omului și cetățenia

- Politică socială, justiție socială, egalitate socială și egalitate de gen

- Responsabilizarea socială a grupurilor vulnerabile (romi, refugiați, migranți etc.)

- Educațiea pentru mediu, durabilitate și dezvoltare durabilă

- Antreprenoriatul în rândul tinerilor, antreprenoriatul feminin și antreprenoriatul în educație

- Teme sociale și de economie circulară.

Echipa pedagogică este formată din 15 profesioniști cu înaltă calificare, care sunt dedicați și angajați să obțină cele mai bune rezultate pentru cursanți. Echipa își propune să ofere copiilor un mediu modern, sigur și atractiv și un conținut educațional adaptat la caracteristicile individuale ale acestora, printr-o varietate de metode interesante, interactive și ușor de înțeles, prin care profesorii ghidează procesul de învățare.

Standard Post with Image

FUNDAȚIA PENTRU COOPERARE EDUCAȚIONALĂ

Fundația pentru cooperare educațională (ECF) este o persoană juridică fără scop lucrativ autorizată să furnizeze servicii publice. Fundația are o echipă activă formată din 5 angajați și 2 voluntari, iar portofoliul său demonstrează o experiență semnificativă atât ca organizație lider, cât și ca organizație parteneră în diverse proiecte și inițiative la nivel național, regional, european și internațional.

Organizația noastră are misiunea de a promova și dezvolta procese de inovare în domeniul învățământului primar și secundar, al formării profesorilor, al diversității și incluziunii, al politicilor de tineret, al orientării personale și profesionale a tinerilor, al dezvoltării de metodologii și resurse pentru predare și învățare față în față și online. Sistemul de management al calității al fundației include promovarea pe scară largă a activităților sale, pregătirea unui raport de feedback bazat pe o evaluare personală a fiecărei activități, reuniuni strategice și de evaluare lunare, precum și implicarea unei game largi de autorități locale și naționale în proiectele și activitățile sale.

Viziunea noastră este de a dezvolta un mediu școlar sigur și incluziv, adaptând programa școlară primară la nevoile individuale ale fiecărui copil și îmbunătățind performanțele școlare ale acestuia. Există trei actori cheie în acest proces - elevii care au un sentiment de curiozitate în ochi, care gândesc, investighează, discută, analizează și știu ce învață; profesorii care nu doar oferă informații, ci și ghidează procesul de învățare; și părinții motivați care își sprijină copiii.

Eforturile noastre se concentrează pe:

- Menținerea calității și eficienței procesului de învățământ general în conformitate cu toate reglementările și adaptarea acestuia pentru a răspunde provocărilor contextelor în care trăim;

- Îmbunătățirea alfabetizării funcționale a elevilor la toate disciplinele;

- Dezvoltarea abilităților sociale necesare tinerilor pentru comunicare și pentru un comportament social acceptabil în societate;

- Utilizarea adecvată a tehnologiilor informaționale în cadrul procesului educațional;

- Introducerea abordării interdisciplinare și a învățării pe bază de proiecte;

- Creșterea capacităților profesionale ale cadrelor didactice prin participarea la diverse proiecte;

- Stabilirea unor parteneriate stabile cu autoritățile publice regionale, mediul de afaceri și ONG-urile.